onsdag den 29. august 2012

200 rotter dræbt i nordsjællandsk villa

En ældre kvinde har gennem flere år tilsyneladende holdt rotter som kæledyr i sin villa i Helsingør.

Da skadedyrsbekæmpere tidligere på året dukkede op i hendes hus, myldrede rotterne om benene på dem, skriver Helsingør Dagblad.

Rotteredder under hele huset
Ifølge avisen havde skadedyrene gnavet store dele af stuegulvets gulvbrædder op og etableret rottereder i det meste af husets stue- og kælderarealer.

Der var slimspor overalt, og rotteekskrementer lå spredt ud over gulve og hylder - hvis de da ikke var presset ned mellem gulvplankerne i ejendommen, der ligger i nærheden af Marienlyst Slotspark i den nordsjællandsk havneby.

Inde i et viktualierum ved køkkenet fandt skadedyrsbekæmperne rotte-afføring i en mængde, som svarede til fem fyldte trillebøre.

Da udryddelsen af skadedyrene i huset efter små to måneders arbejde var overstået, havde skadedyrsbekæmperne fanget, forgiftet og skudt mindst 203 rotter.

Chokeret rottefænger
Men antallet af firbenede kravl på ejendommen kan meget vel have været oppe på omkring 250, vurderer ansatte i skadedyrsbekæmpelsen, der medvirkede ved rotteudryddelsen.

- Vi kom på sporet af den befængte ejendom, da en pårørende til kvinden kontaktede os for at få hjælp til at udrydde, hvad han mente var mus på adressen, siger lederen af Helsingør Kommunes skadedyrsbekæmpelse, Erik Månsson, til Helsingør Dagblad.

- Beboeren var på det tidspunkt indlagt med dårlig ryg. Men da vores medarbejder dukkede op i villaen, kunne han konstatere, at der ikke var tale om mus, men om rotter, tilføjer miljøsagsbehandleren.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar