torsdag den 2. august 2012

Leder efter forsvundet 19-årig under isen

Svensk politi arbejder nu med en teori om, at den forsvundne 19-årige Joey ligger under isen på en af de mange elve i området ved Ritsem. I knap otte døgn har redningsfolk ledt efter ham med helikoptere, hunde og fjeldreddere.

Grottespecialister er derfor fløjet ind fra Kiruna-området for at søge efter danskeren, skriver det svenske nyhedsbureau TT.

- De skal kontrollere isdækkede vandløb, hvilket de er specielt uddannet til, siger Erik Kummu, vagthavende ved Norrbotten Politi, til TT.
En kamp mod uret

Specialisterne er trænet til at udføre redningsoperationer i vanskeligt terræn, som afsatser, klipper, gletscherspalter og gruber.

Hele onsdagen søgte op mod 30 reddere efter den forsvundne dansker på jorden, mens helikopterne også søgte fra luften.

Tidligere har indsatsleder Tony Kvickström kaldt det "en kamp mod uret" for at finde danskeren en i live. Han er som sunket i jorden, efter at han onsdag for mere end en uge siden gik alene ud i den nordsvenske vildmark.
Reddere kommet til skade

Selv om politiet håber at finde danskeren uskadt, så kan der være sket en ulykke. Flere af de reddere, som har søgt i vildmarken, er nemlig selv kommet til skade.

- Der er nogle, som er kommet til skade ved eftersøgningen, og som ikke kan fortsætte. Det er ikke noget alvorligt, men det viser, hvor hårdt terrænet er i området, sagde Stina Lindmark.

Den efterlyste dansker besluttede sig for at tage en tur til Allak-toppen, mens hans kammerat blev tilbage ved lejren. Da den 19-årige ikke var vendt tilbage fem timer senere, blev kammeraten urolig og kontaktede politiet.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar